Oorsprong Birth into Being

Elena Tonetti-Vladimirova

Pionier Elena Tonetti-Validmirova (1962) startte in de jaren ’80 de ‘Conscious Birth’ beweging in Rusland. Later verhuisde ze naar Californië om van daaruit haar passie en werk over de hele wereld te verspreiden.

Haar levensverhaal heeft op zich al een reeks films nodig om dit in beeld te brengen. Een heel bijzondere vrouw! Naar mijn ervaring is zij één van de top 10 belangrijkste vrouwen in de wereld die bijdragen aan de verandering naar een vredevolle wereld. In het kader van dit werk is het vooral belangrijk te weten hoe zij tot de ontdekking kwam van de ‘Birth into being’ methode.

Toen Elena zwangere vrouwen begeleidde tijdens hun bevalling, ontdekte ze keer op keer dat elke complicatie zijn oorsprong had in het verleden van de moeder (of zelfs van andere mensen die bij de bevalling aanwezig waren). Deze informatie – een verborgen herinnering uit het verleden – is opgeslagen in het limbisch systeem van de vrouw (of de andere aanwezigen) en is sterk bepalend voor het verloop van de geboorte.  Zo kan een complicatie generatie na generatie doorgegeven worden via deze limbische imprint. Behalve op de geboorte heeft de imprint ook een groot effect op het verdere leven van de baby. (vb: een baby die heel hard heeft moeten werken om geboren te worden, heeft in het leven ook steeds de ervaring hard te moeten werken om iets te realiseren). (lees meer)

Deze ontdekking lag aan de oorsprong van de ‘Birth into Being’ methode.

Samen met andere mensen die dit pad bewandelen, ontwikkelde Elena de voorbije twintig jaar de nodige technieken om ons te bevrijden van beperkende limbische imprint, om ons opnieuw de kans te bieden voluit en in vrijheid te leven. Zo ontstond de Birth into Being workshop die wereldwijd verspreid werd door Elena en haar gecertificeerde trainers.

Haar missie kunnen we in twee grote stukken opdelen:

1. Bewustwording creëren omtrent het belang van ‘natuurlijke geboorte’. Dit doet ze vooral via de film ‘Birth as we know it‘ die inmiddels over de hele wereld verspreid werd. Een aaneenschakeling van wonderlijke beelden die onze mooiste dromen over geboorte overtreffen. Daarnaast brengt Elena ook een portie informatie en beelden die soms confronterend zijn.

2. Mensen begeleiden en opleiden tot trainers in het hercoderen van de limbische imprint, zodat het effect van een onnatuurlijke geboorte en andere kleine of grote beperkende ervaringen uit onze opvoeding minder impact hebben op ons leven. Dit bijzonder mooie werk vindt plaats in de ‘Birth into Being’ workshops.

Over Elena’s werk en activiteiten kan je meer lezen op www.birthintobeing.com